CH 445  Wing chair - Carl Hansen

Kampanje CH 445 Wing chair

CH445 Wing Chair og CH446 fotskammel er nå tilgjengelig i 5
nye fargealternativer trukket i det bærekraftige stoffet Mode by Maharam.

OM KAMPANJEN

CH445/CH446 Wing Chair og fotskammel er tilgjengelig i 5 forskjellige farger: Henge, Valley, Maskin, Sycamore, Talus med ben i rustfritt stål.

Den nye polstringen og fargevarianten er eksklusivt tilgjengelig for utvalgte Carl Hansen & Søn-forhandlere.
80 % post-forbruker resirkulert polyester, 20 % polyester med slitestyrke 100 000 Martindale. 

Priser:

CH445 kr 30.580,-

CH446 kr 10.668,-

Vi har stolen utstilt i butikken. 

OM DESIGNEREN

HANS J. WEGNER 1914-2007

Hans J. Wegner var en del av den spektakulære generasjonen som skapte den første bølgen av dansk moderne design. "Mange utlendinger har spurt meg hvordan vi skapte den danske stilen," sa Wegner en gang. "Og det har jeg svart på det var en kontinuerlig prosess med rensing og forenkling - å kutte ned til enklest mulig design med fire ben, et sete og et kombinert rygg- og armlen.» Kjernen i Wegners arv er hans fokus på å vise den indre sjelen til møbler gjennom et enkelt og funksjonelt ytre.

Wegner begynte i lære hos Dansk møbelsnekkermester H.F. Stahlberg da han bare var 14 år gammel. Senere flyttet han til København og gikk på School of Arts and Crafts fra 1936 til 1938. Wegners bakgrunn som møbelsnekker ga ham en dyp forståelse av hvordan man kan integrere krevende snekkerarbeid teknikker med utsøkt form. Hans estetikk var også basert på en dyp respekt for tre og dets egenskaper, og en enorm nysgjerrighet på andre naturlige materialer som gjorde det mulig for ham å bringe en organisk, naturlig mykhet til formalistisk minimalisme. Wegner etablerte sitt eget designstudio i 1943 og laget en serie stoler for Carl Hansen & Søn i 1950, inkludert Wishbone Chair, som siden har vært i produksjon hos Carl Hansen & Søn.