Panthella mini fra Louis Poulsen

Høstnyheter

Her får du en oversikt over de viktigste design nyhetene denne høsten.

Flere av produktene er i butikken eller er på vei inn i butikken - bare å glede seg til mange flotte og tidløse nyheter.

Det norske bidraget for høsten er det designerduoen Anderssen & Voll som står for. De har vært med på en nytolkning av sofaen Hector - en klassisk Erik Jørgensen sofa. Sofaen er bygget opp omkring et stramt og minimalistisk ytre, kombinert med et mer komfortabelt indre. Detter er en sofa som skiller seg ut med et veldig tydelig skille mellom det stramme ytre og myke indre – spennende!
Hector sofa fra Erik Jørgensen

Louis Poulsen lanserer nå den ikoniske Panthella lampen i en miniutgave med en diameter på 250 mm – som kommer i tillegg til nåværende 400 mm versjon. Panthella MINI har lakkert metallskjerm og fås i åtte oppsiktsvekkende farger fra Verner Pantons eget fargeunivers; gul, oransje, lilla, rød, rosa blå og to grønne nyanser. Dessuten i hvit, svart og opal akryl. Fargene stammer fra Verner Pantons siste projekt like før hans død i 1998, ’Lyset og Fargen,’ på Trapholt i Kolding – en totalinstallasjon med åtte rom i forskjellige farger, hvor møbler, lamper og tekstiler skapt av Verner Panton gjennom 50 år var innrammet i en helhet av farger og lys.
Panthella mini fra Louis Poulsen

Dette er et sofabord vi på Møbelgalleriet er veldig glad for at har kommet. Vi har savnet et lett og enkelt trebord. Det beste er at det kommer i ulike størrelser i bordplaten og ulike høyder som gjør at du kan kombinere dem sammen eller hver for seg – alt etter hva situasjonen krever. Bruk Piloti som sofabord, sidebord til sofaen eller til godstolen.
Piloti sofabord fra Fredericia

Louis Poulsen relanserer den originale lampen, som opprinnelig ble designet til Radiohuset på Frederiksberg i Danmark. Den blir lansert under navnet VL38 bordlampe, og Louis Poulsen introduserer bordlampen som del av en serie som også inneholder VL38 vegg- og gulvlampe.
Lyskunstner forut for sin tid   ”Vilhelm Lauritzen var en mester i kunsten å forene materialer og lys. Allerede i 1920-årene utførte han grundige studier av dagslys, og han arbeidet hele livet med å videreutvikle og forbedre lampene, som inngikk i perfekt harmoni med bygningene han tegnet.
VL 38 Radiohus bord- og gulvlamen fra Louis Poulsen

Swoon er en elegant og svært komfortabel lenestol designet av Space København i 2016. Stolen består av et støpt skall med fast polstring i skinn eller stoff, og myke puter i stoff der armlener, rygg og sete går sammen i en skulptur.
En funksjon som ofte blir oversett i moderne lenestoler er behovet for tilstrekkelig korsryggstøtte. Swoon er utformet for å gi denne hjelpen, og på samme tid, en følelse av velvære. Navnet "Swoon" refererer til en tilstand av uvanlig fryd.
Swoon lenestol fra Fredericia

Louis Poulsen relanserer nå den originale Radiohus pendelen fra 1940-årene under navnet VL45 Radiohus Pendel. Radiohus pendelen kom til verden i forbindelse med oppføringen av Radiohuset på Frederiksberg, som Vilhelm Lauritzen, en av modernismens og funksjonalismens største arkitekter, stod bak. Vilhelm Lauritzen skapte også, i samarbeid med Louis Poulsen, alle Radiohusets lamper. Radiohus pendelen er siden blitt et ettertraktet designikon som har høy kurs på antikkmarkeder og auksjoner.
VL 45 Radiohus lampen, fra Louis Poulsen

Arkitekt Mogens Lassen ville i år blitt 115 år og i den anledning har by Lassen introdusert den ikoniske Kubus 4 i cool grey i et begrenset opplag. Mogens Lassen (1901-1987) var forut for sin tid da han i 1962 tegnet Kubus staken, som en reaksjon på hvor overpyntede det var i moderne hjem.
Kubus 4 i cool grey - begrenset opplag!