Sven Aarrestad, 2012

Historien

Historien til Møbelgalleriet startet lørdag 22.september 1986 kl 10.00 i Skibshandler Berentsens gamle sjøhus ved Victoria Hotell.

Møbelgalleriet første annonse

Annonse første år i drift
Annonse Møbelgalleriet

Sven Aarrestad startet allerede i ung alder med møbler og møbelfabrikken Kos. Etter at fabrikken gikk konkurs jobbet Sven som banemester i Stavanger Tennisklubb, om kveldene spilte han piano på restauranter, i bryllup og private selskap, utenom den faste jobben hos Johan Marnburg.

Gøril Oftedal og Sven Aarrestad
Gøril Oftedal og Sven Aarrestad

I 26 år var Sven her, han var fagmannen som ivret når du spurte, som lærte sine kunde at riktige møbler kan gi en hyggeligere samværsform. 

Til slutt i alder da andre pensjonerer seg, våget han å satse på nytt og Møbelgalleriet på Skagen var født.

I et intervju året etter åpningen sier han: “Jeg har valgt å satse på skandinavisk design. Det er ikke statusmøbler, men hva jeg vil kalle generasjonsmøbler. Noen vil si moderne klassikere, for mange av disse møblene ble designet i 40 og 50 årene. Selv holder jeg fast ved uttrykket generasjonsmøbler. De er ikke så kostbare, for husk det er møbler som skal vare. De er så gjennomarbeidet i formen at de kan leve etter oss og bli satt pris på av neste generasjon. Det er noe jeg er svært opptatt av. Jeg synes det ville være en skam om vi bare skulle satse på bruk og kast og bytt til nytt etter ti år. “ 

Dette er noe vi selv i dag kan stille oss bak. Flere av produktene som sto i butikken åpningsdagen er med oss i dag og kommer til å stå her de neste 26 årene.

Brannen
Brannen

Fredag 13.mai begynte det å brenne i lokalene der Møbelgalleriet holdt til. Brannen startet trolig av fyrverkeri som er blitt sendt mellom husene og antent bordkledningen. Møbelgalleriet fikk ingen brannskader med store vannskader. I tillegg ble det reddet ut kunst fra Bildende Kunstners forening.

Møbelgalleriet måtte holde stengt i nesten 3 månender etter brannen. 

Møbelgalleriet feirer  10 år på Skagen og Sven Arrestad er 75 år.

Møbelgalleriet feirer  10 år på Skagen og Sven Arrestad er 75 år.
Møbelgalleriet feirer  10 år på Skagen og Sven Arrestad er 75 år.

4.desember 2003 åpner Møbelgalleriet  i sine nyoppussede lokaler på Løkkeveien 99. Lokalene er opprinnelig bilpaviljongen til Opel og er tegnet av arkitekt Helland på 50-tallet og er et av Stavangers mest særpregede bygg. Bygget sto tomt i mage år, flere var interessert å bruke bygget med det var til slutt 81 år gamle Sven som trakk det lengste strået. 

Møbelgalleriets ny lokaler
Møbelgalleriet