IC serein, balansekunst fra FLOS

Nye lamper denne høsten

Høsten er tid for lys og her kan du få meg deg høstens nyheter, vi har plukket ut noen av våre favoritter.

Patera pendel er en nyhet fra Louis Poulsen i 2015, designet av Øivind Slaatto.

Lampen er ment å fungere som en moderne lysekrone
Ved første øyekast ser lampen ut til bare å være hvit og perforert - men ved nærmere ettersyn avslører den sitt detaljert design med sine sirkler, vinkler og hull. 
Patera lyser naturlig uten å generere upassende skygger i ansiktet. Lyset er samtidig enkel og raffinert, noe som betyr at det passer godt inn i de fleste interiørdesign stiler, moderne og klassiske.
Patera passer godt til spisebordet, hallen eller inngangen.

Patera pendel fra Louis Poulsen

 

Copycat er designet av Michael Anastassiades for Flos.

Copycat er laget av to glasskuler som er festet sammen og holder hverandre oppe. Lampen har LED lys og er utstyrt med dimmer på ledningen. Lampen som er spennende å se til og gir et flott stemningslys. Den lille kulen fås i gull, kobber, sort nikkel og polert aluminium.
Produktside: Copycat

Copycat bordlampe fra Flos

 

IC serien er designet av Michael Anastassiades for Flos.

I serien kommer det bord, gulv, vegg/tak og pendel lampe. IC består av en kule I glass og ramme i børstet messing eller krom. Leddet mellom kule og stang er elegant utført – det ser ut som kulen balanserer på stangen.  Noe som er designerens utgangspunkt og inspirasjon. Han så på et videoklipp av en kontaktsjonglør som surret på et sett kuler, flyttet dem rundt på armene og helt ut på kanten av fingrene sine – Michael ønsket å fange akkurat dette øyeblikket.  

IC serein fra FLOS

 

Cache kommer fra danske Le Klint som er kjent for sine klassiske plisse skjermer.

Alle deler til lampen blir produsert i Danmark. CACHÉ er designet av den franske designer Aurélien Barbry, som for år tilbake startede sin karriere med å arbeide for den berømte franske arkitekt Jean Nouvel. CACHÉ som på fransk betyr skjult, er symbolikken for den nesten skjulte håndbrettete skjermen som er enkelt integrert i lampen.

Håndbrettet design: Cache lampe fra Le Klint

 

NJP er leselampen som er praktisk i bruk og som gir godt lys - samtidig som den har et lekkert design.

En liten berøring er alt som skal til for å slå på eller av lyset eller justere det. NJP har to lysintensiteter - en praktisk funksjon som gjør at lyset raskt kan justeres fra arbeid på skrivebord til arbeid på skjerm. NJP bord er en nytolkning av den klassiske arkitektlampen og er tegnet av designstudioet nendo i Japan og designeren Oki Sato.

NJP skrivebordslmape fra Louis Poulsen