Sven Aarrestad

Sven Aarrestad 90 år

7.mai 2012 ble gründer og mannen bak Møbelgalleriet Sven Aarrestad 90 år.

64 år gammel startet Sven, sammen med sin kone Gøril, Møbelgalleriet på Skagen. Med solid fagkunnskap og stor entusiasme bygde de sammen møbelforretningen som i høst kunne feire sitt 25 års jubileum. Møbelgalleriet ble av leverandører kåret til en av de fem beste møbelforretninger i Skandinavia i 2002.

Gjennom sitt lange virke som podusent, selger og "grunder" har Sven lagt ned en betydelig innsats for å presentere skandinavisk design og spesielt dansk møbelkunst for et stort publikum og en stadig voksende kundekrets.

Sven ble i 1959 ansatt i varemagasinet Marnburg hvor han frem til 1985 var salgsdisponent i møbelavdelingen. Ved siden av jobbet han i mange år som pianist på restauranter, høyfjellshotell og private selskaper. Med sitt varme og lune vesen har han vunnet seg en stor vennekrets og mange er de som gjennom årenes løp har tatt del i hyggelige sammenkomster rundt det store spisebordet på "Låven". Her har de også kunnet glede seg over hans pianospill. 

Sven er født i Stavanger og vokste opp på byhaugen der foreldrene hadde gård. Han tok eamen artium ved Stavanger katedralskole (Kongsgård) i 1942 og etter krigens slutt drev han i mange år egen møbelproduksjon og forretning under firmanavnet "Kos".