Syver stolen 60 års jubileum, design Arne Jacobsen, Fritz Hansen

Trend - samleobjekt

60 år og i toppform - i 2015 har den klassiske syver stolen til Arne Jacobsen 60 års jubileum. I den forbindelse lager Fritz Hansen to modeller som bare fås kjøpt i 2015.

En maskulin versjon med mørk blå lakkert skall og pulverlakkerte ben. Og en feminin versjon i delikat rosa og ben i 24-karat forgylt gull. Hver stol kommer med et gullplate montert på bunnen av skallet som viser at det er en del av 60 års jubileumet.

60 år etter lanseringen er syver stolen mer moderne enn noensinne. Fritz Hansen har blitt inspirert av Arne Jacobsens opprinnelige fargepalett fra 1968 og skapte to jubileumsmodeller i spesielle farger.
Stolene har blitt designet for både å skille seg ut på egen hånd, og for å utfylle hverandre. Kontrastene er nøkkelordet i 60 års jubileumsutgaven - det handler om kontrast, både i materialer, overflater og farger.

Jubileums stolen i rosa og gull.

Slik produseres Syver-stolen

I prosessen med å produsere syver stolen er alle stolene gjennom så mange som 22 hender, som sjekker stolenes kvalitet før de forlater fabrikken. Inkludert en meget erfarne ekspert som håndplukker trefinér og en ekspert som velger hvilke brikker som skal brukes sammen for å danne en sammenhengende finer - eller ikke.

Resultatet er unik perfeksjon, som sett i treets naturlige kontur.

Det handler om kompetanse, en kompromissløs dedikasjon til kvalitet og lidenskap for de materialer som gjør hvert produkt så unikt.

Jubileums stol fra Fritz Hansen