NJP leselampe fra Louis Poulsen

Våre favoritt leselamper

Denne uken har skolen startet for de fleste, enten som 1.klassing på barneskolen eller om du skal ta fatt på høyskolestudier. Her kommer tips til godt leselys sammen med vakkert design.

NJP er din personlige assistent – gir deg perfekt lys på kontoret eller hjemme. Lyset slås av og på med en liten berøring og har to lysintensiteter. Lampen har et blendfritt lys og er praktisk i bruk og har flere justeringsmuligheter som gir optimalt lys. Designet av Nendo og leveres av Louis Poulsen.

NJP lampe i hvit

Piani har et spennende og litt utradisjonelt design, designet av R & E Bouroullec i 2011 for Flos. Fås i fire ulike farger: hvit, sort, grønn og rød/brun.

 

Piani fra Flos 

Gresshoppen er et av Greta Grossmanns mest ikoniske design og er er tegnet på slutten av 40-årene. Du kan tydelig se at hun er inspirert av Bauhaus perioden og Ludwig Mies van de Rhoe. Skjermen på lampen er avlang noe som gir et konsentrert og direkte lys – der du ønsker det.

Gresshoppen leselampe fra GUBI

Birdy er en norsk skatt som er tatt frem i lyset igjen. Lampen er designet av Birger Dahl i 1952, men ble relansert av norske Northern Lightning i 2013. Fås i tre ulike farger: hvit, sort og grå.

Birdy fra Northern Lightning

Kaiser Idell er tegnet av den tyske sølvsmeden og designeren Chrisian Dell. Han jobbet på Bauhaus – en skole som har en helt egen plass i det 20.århundres kulturhistorie. Gjennom lampen kan du se hvordan han overførte kunsten som gullsmed, med sine små og vakre detaljer. Fås i matt og blank sort, hvit og rubinrød.

 

Kaiser Idell fra Fritz Hansen

DE-Light: Skrivebordslampen med ladestasjon for mobilen, designet av Philippe Starck i 2011. Her kan du enkelt lade mobil eller nettbrett mens du jobber – også fin å ha på nattbordet.

 

De Light ladestasjon fra Flos