Hjemme hos Terje

Hjemme hos: Terje

Å velge et møbel som er så gjennomarbeidet i form at de regnes som klassikere, er et bevist valg. Et råd det derfor kan være verdt å ta med seg på veien er å se på et møbel som noe som skal vare i generasjoner - hos Terje finne vi flere "generasjonsmøbler"

Hjemme hos Terje, daglig leder i Møbelgalleriet, finner du en helt spesiell stol: El Dorado fra den svenske designeren Mats Theselius.
- Denne stolen er både kunst og håndverk. Samtidig er den jo laget for å sittes i, noe jeg selvsagt gjør. Ellers hadde jeg ikke hatt den i stuen min, smiler Terje, som synes det er spennende at Theselius har valgt å begrense antallet på mange modeller.
El Dorado ble formgitt og satt i produksjon fra 2002. Totalt ble det produsert 360 eksemplarer og stolen er i dag ettertraktet blandt møbelkjennere over hele verden.

- Jeg fascineres av kombinasjoner innen forspråk og materialbruk. Theselius skiller seg definitivt ut i såmåte. I El Dorado har han benyttet messing etset i rutemønster , nubuck-lær på innsiden og massiv bjørk på armlen, sier Terje.

Star lenestol fra Kallemo, designet av Mats Theselius 2009

Hjemme hos Terje skal ethvert møbel brukes, men tåle "øyets slitasje" . Interiøret er sammensatt av både nyere og eldre design, de eldste møblene er fra 1920-tallet.

- I min type jobb er man en del ute og reiser for å holde seg oppdatert. Av og til er det slik at jeg får øye på noe jeg bare må ha med meg hjem. Min røde engel, Rainbow Angel-Hong, er designet av den kinesiske skulptøren Qu Guangci og er et eksempel på en slik gjenstand. Noen kan synes den er for provoserende for øyet, men for meg er den et krydder.

Rainbow Angel-Hong, er designet av den kinesiske skulptøren Qu Guangci