Møbel- og interiørtrender for 2017

Møbel- og interiørtrender for 2017

Vi har vært på Skandinavias største møbelmesse i Stockholm og latt oss inspirere. Stikkordene for årets møbelmesse er pastell, gull, microfiber, granitt og burgunder.

Det er alltid noe som vi tar med oss fra året som har gått, og på fargeskalaen er blått og grønt i ulike nyanser helt klart tilstede. De brukes gjerne i en kombinasjon sammen med pasteller.
I år har velur fått en større plass, ikke bare på puter, men også på større møbler som lenestoler og sofaer. Vi ser også at microfiber stoff kommer tilbake, bare vent å se i 2018.

Hector sofaen til norske Andersen & Voll på Erik Jørgensen sin stand.

Så ser vi at trenden for bærekraftige materialer er enda mer synlig.
Slow food og slow shopping er begreper vi har hørt om, og nå kommer også begrepet Slow design. Vi ønsker rett og slett å gå «back to basic». Vi ser unge designere har større fokus på varige materieller som lær, tre, glass, krystall og metall.

Slow Design er ikke noe nytt begrep, kjente designere som Hans J. Wegner, Børge Mogensen, Poul Kjærholm og Finn Juhl var alle opptatt av varige materialer, tidløse deisgn og det gode håndverk.  

Leken og spennende stand hos GUBI. Sort marmor sammen med velur, gir fine kontraster. Legg merke til tapeten på veggen, tror vi vil se mer til det til neste år.

Vi så det komme i fjor, og definitiv til stede i år. SPEIL! Som en dekor på veggen, det lille ekstra som gjør rommet! Prøv speil som har farge i selve speilet.

Fritz Hansens nye farger på syverstolen i tidsriktige farger med skall i Merlot og Nude, og med rose gold ben.

Blått, burgunder og røkyt eik i en lun og varm kombinasjon.

Den pastellrosa lampen fremhever den lekre Swoon lenestol fra Fredericia i blå velur.

Den klassiske PH serien i glass kommer med sort krom, også en ny størrelse er tilgjengelig fra Louis Poulsen.

Asplund konsollbord fra Tati serein. Legg merke til det rektangulære speilet bak på veggen.

Nati Tati - det skjønneste nattbordet!

Nye materialer som Belgisk kalkstein er spennende, og hvorfor ikke bruke teppe på veggen - det er både lunt og støy dempende.

Ny gammel stol fra Wegner på gang! 16.juni lanseres denne flotte nyheten, CH 23 spisestol fra Carl Hansen, designet av Hans Wegner i 1950.

Skrivepult fra Asplund i lekker grønnfarge.

Enkel og tidløs skjenk, med lekre lærdetaljer i håndtakene.

Det enkle er det beste - en glassvase med med en gein med bare knopper. Det er dekoren på bordet du trenger.

Sore grønne planter er absolutt en trend du kan fortsette med.

Det blir ikke mer tidløst enn Bauhaus lampen. Den var nok litt for moderne for folk på 1930-tallet, men har blitt en klassiker i vår tid. Flott kombinasjon med glass, sølv og sort.

Sofabordet med stor S fra Cassina!!

Varm kontinental stemning med møbler fra Knoll.

Onsdag 8.mars inviterer vi til Trendkveld her på Møbelgalleriet – da tar vi dere med på hva vi har sett i Stockholm og hva vi tror vil merke seg i det kommende året.