Kilt nattbord fra Asplund og Tab bordlampe fra Flos

7 tips til soverommet

Du sover cirka 3000 timer i året og tilbringer derfor mye tid i sengen og på soverommet. Soverommets innredning og uttryk har derfor stor betydning for søvnen din og ditt velvære. Vi har kommet frem til 7 tips om hvordan du kan innrede soverommet ditt.

DUX sin nye sengekolleksjon, med lekre lærdetaljer.

1. Feng shui – sett sengen i rommet så du kan se døren fra der du ligger. Hvis du har mulighet for å se hvem som kommer inn i rommet har kroppen større naturlig ro. En annen god ide kan være å skaffe seg en sengegavl som en perfekt ramme til sengen, fremfor en kald vegg.

Snow kommode fra Asplund

2. Oppbevaring - husk at soverommet skal være et sted for kroppen og finne ro. Soverommet kommer likevel ofte i siste rekke over hva vi prioriterer. Ta en sikkelig oppryddning og unngå å ha mye ting framme. Legg det du har mulighet for i kommoder og skap. Store ryddige flater vil umiddelbart lure øyet til å tro at rommet er større enn det er, så det er derfor en fordel at du har litt plass mellom møblene på soverommet.

Frame kommode fra Asplund

3. Luksus sengetøy - få den nordiske stemningen på soverommet. Velg farger som du liker, men gjerne duse og rolige farger som passer til resten av soverommet. Med sengetøy i egyptisk bomull får du det lille ekstra og den rette hotellfølelsen.

Grid sengetøy fra Gerorg Jensen

Dots sengetøy fra Georg Jensen

4. Den ultimate nattbordslampen. Vi liker gjerne å lese på sengen, velg da en lampe med gode reguleringsmuligheter, så får du lyset der du skal ha lyset. Ha aldri sterkt lys og store lyskilder på soverommet. Sørg for å ha et dempet mykt lys, som skaper hygge og ro i rommet.

Bestlite vegglampe fra Gubi

5. Farger - hvilke farger gir deg velvære? Fargene i ditt soverom har stor betydning for søvnen din. De fleste eksperter anbefaler mørkere toner som blå og grønn. Disse bidrar til en hyggelig hulestemning, som innbyr til avslapning.

Bestlite vegglampe og Gubi stol

6. Den beste søvnen med DUX senger. Dux er verdenskjent for sitt spiralsystem, der spiralene i en DUX seng er sammenlenket slik at de fungerer sammen og ikke hver for seg. Spiralsystemet tilpasser seg vekten din og følger kroppens form slik at trykkfordelingen blir jevn og dermed skånsom for kroppen.

DUX sin nye sengekolleksjon

7. Det kan være praktisk å ha en knaggrekke til å henge fra seg morgenkåpen og klær.

Hang it all fra Vitra i valnøtt, tapet og maling fra Farrow & Ball